Canon PowerShot G9
Keptas sūrio tortas su drug ...
Keptas sūrio tortas su drugeliais


Pagrindui reikės;

2 pokelių šokoladinių sausainių  ,,Selga\'\',

120 g. sviesto,

80 g. sutirštinto pieno.


Varškės sluoksniui:

750 g. trintos varškės ,,President\'\',

250 g. maskarponės sūrio,

7 kiaušinių,

300 g. riebios grietinėlės,

8 šaukštų cukraus pudros,

2 šaukštų vanilino cukraus,

60 g. kavos likerio,

8 šaukštų bulvių krakmolo.


Užpilui:


2,5 šaukštų želatinos,

500 ml. aviečių sirupo.


Papuošimui:

Uogų,

100 g. balto šokolado,

100 g. juodo šokolado.
Gaminimas:

Maltus sausainius sumaišyti su garuose tirpintu sviestu, sumaišytu su sutirštintu pienu. Dabar galima nusipirkti po labai nedaug to pieno. Tortinę ištepti sviestu, suformuoti sausaininę formą ir dėti valandai į šaldymo kamerą.

Su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi išplakti kiaušinius. Į  išplaktus kiaušinius sudėti varškę, sumaišytą su maskarpone ir saikingai išplakta grietinėle. Maišant supilti krakmolą, kavos likerį. Viską labai gerai išplakti iki vienalytės masės. Paragauti, jei reikia, dar pasaldinti.

Kremą supilti į šaldytą sausaininę formą ir kepti apie 50 min.(turi gerai iškilti) 180 l. karštumo orkaitėje.

Palaikyti kambaryje kol atšals (tortas tolygiai sukrenta), o po to dar bent 6 val. laikyti šaldytuve.

Apiberti uogomis ir užlieti žele, pagaminta iš avietinio sirupo ir želatinos, pagal instrukciją, nurodytą ant pakuotės. Galima naudoti pirktinę avietinę želę.

Atšaldyti.
Ant vaškinio popieriaus juostos ištirpintu šokoladu piešti širdis. Kelias minutes palaukti kol sustings. Po to šokoladinė puse tą popierių prilipinti prie torto. Palaikyti valandą šaldytuve ir  popierių nulupti.

Tuo pačiu metodu pagaminti ir drugelius. Aš piešiu didesniu medicininiu švirkštu.
Reklama Galerija
Paukštienos šaltiena su da ...
 Paukštienos šaltiena su daržovėmis ,,Velykų sala\'\'


Ingredientai:

vištų šlaunelės (3 vnt.)

virti kiaušiniai (7 vnt.)

konservuoti žirneliai (100 g.)

konservuotos pupelės (150 g.)

juodos alyvuogės (50 g.)

juodieji ikrai (50 g.)

poras (1 vnt.)

morka (1 vnt.)

žalias kalafijoras (500 g.)

česnakas (2 skiltys)

žali krapai (ryšelis)

žalias rozmarinas (kelios šakelės )

džiovinti laiškinai česnakai (žiupsnis)

lauro lapeliai (žiupsnis )

juodieji pipirai (žiupsnis )

čiobreliai (žiupsnis )

druska (šaukštas)

želatina (šaukštas )

citrina (1 vnt.)

Gaminimas:

Vištieną išmirkyti.
Nulupti nuo kulšelių odelę.
Virti vandenyje su druska, lauro lapeliais, juodaisiais pipirais, laiškiniais česnakais, čiobreliais, šakele rozmarino, morka, poru.
Virti ilgai, kol mėsa visiškai atsiskiria nuo kaulų. Aš vandens pyliau daugiau, nes norėjau, kad šaltiena būtų skaidresnė.
Kalafiorus apie 2 min. pavirti - kad būtų nepervirę.
Išvirusią mėsą supjaustyti, šiek tiek pasilikti pamaišymui su daržovėmis, likusia iškloti lėkštės dugną. Viduryje padėti 3 stambiai supjaustytus kiaušinius.
Konservuotus žirnelius ir pupeles nuvarvinti, įpjaustyti česnako, krapų, saują apvirtų kalafiorų žiedynų, įberti pagal skonį pipirų, druskos, suberti atsidėtą vištieną ir išmaišyti.
Mišrainę suversti ant kiaušinių - suformuoti salą.
Man prireikė pusės litro perkošto sultinio. Kadangi vištieną viriau didesniame kiekyje vandens, norėdama kad šaltiena tikrai sustingtų dar papildomai ištirpinau sultinyje didelį šaukštą želatinos.
Per kelis kartus, pilant šaukštu nuo lėkštės kraštų supilti sultinį. Staigiai ir iškarto pilant ,,sala\'\' gali išsilakstyti. Galiausiai šiek tiek jau stingstančio sultinio užpilti ir ant pačio vidurio - kad būtų tvirtas pagrindas florai ir faunai.
Kai drebučiai jau beveik sušalę, metas Velykų salą papuošti. Joje, kaip rodo nuotraukos iš interneto, auga palmės, jūra drumzlina, nes lavos gabalai ,,puošia \'\'pakrantę.
,,Lavą\'\' suformavau iš juodųjų ikrų, pakrantes, apž
Reklama Galerija
Maskarponės tortas su persi ...
Maskarponės tortas su persikais ir mangais ,,Ežerėlis\'\'


Ingredientai:

Pagrindui:

400 g baltų sausainių
130 g sviesto
90 g sutirštinto pieno

Baltam kremui:

500 g maskarponės sūrio
400 g jogurtinės grietinės
100 g persikų kompoto
5 šaukštų cukraus miltelių
2 šaukštų Santa Maria natūralios vanilės cukraus
pusės citrinos sulčių
4 šaukštų želatinos

Geltonam sluoksniui:

1 mažos skardinės konservuotų mangų
50 - 70 g. persikų kompoto
2 šaukštų želatinos

Papuošimui:

visų persikų puselių iš didelės konservuotų persikų skardinės
100 g. balto šokolado
100 g. juodo šokolado
1 pakuotės kivinės želės
Gaminimas:

Maltus sausainius sumaišyti su garuose tirpintu sviestu, sumaišytu su sutirštintu pienu. Gera žinia - dabar galima nusipirkti po labai nedaug to pieno. Tortinę ištepti sviestu, suformuo�ti sausaininę formą ir kepti apie 10 min..
Atvėsinti formą, nenuimant tortinės kraštų.
Maskarponę išmaišyti su grietine ir cukriukais, įpilti citrinos. Paruoštą pagal instrukciją mažame kiekyje vandens želatiną patogiau pirma supilti į persikų kompotą, o po to supilti į baltą kremą ir gerai išmaišyti.
Suversti į torto formą.
Maišikliu suplakti konservuotų mangų visą turinį, Įpilti dar persikų sulčių, bei supilti paruošą želatiną.
Šaukštu kiek praskiri baltą masę ir pilti mangų tyrę. Bet galima baltą ir geltoną tyres sumaišyti ir supilti kartu - bus vientisa gelsva masė.
Palaukti kol sustings.
Iš persikų gaminti gėles ir puošti. Torto puošimui aš dar naudojau džiovintus greifrutus, jie žali. Bet viršuje torto buvo atsiradę šiek tiek vandens, kuris gerai nusisausino servietėle. Bet man kilo įtarimas, ar tai ne greifrutų \"kiviškas\'\' darbas, todėl jų geriau nenaudoti.
Užpilti kivių žele.
Ant vaškinio popieriaus juostos ištirpintu šokoladu piešti tvorą, Kelias minutes palaukti kol sustings. Po to šokoladinė puse tą popierių prilipinti prie torto. Palaikyti valandą šaldytuve ir tą popierių nulupti.
Tikrai lengva ir paprasta pasigaminti šį tortą - sušalusią balą, aptvertą tvora:)

Li
Reklama Galerija
Salotinis „Gulbių ežeras\" ...
Salotinis „Gulbių ežeras\"

Mišrainei reikės:

8  virtų kiaušinių,
200 g, rūkytos lašišos,
200 g. fermentinio sūrio,
4 šaukštų  majonezo,
200 pievagrybių,
2 didesnių raudonų svogūnų,
citrininiai pipirai,
juodųjų pipirų
druskos,
citrinos apšlakstymui,
ridikėlio papuošimui

Salotiniam ežero vandeniui reikės:

saujos špinatų,
ryšelio svogūnų laiškų,
saujelės žalių bazilikų,
šaukšto garstyčių,
2 šaukštų citrinos sulčių,
4 šaukštų majonezo,
žiupsnelio druskos.


Ruošimas:

Pirmiausia gaminamas padažas. Po kelis žalumynus reikia pasilikti papuošimui. Šiek tiek pasūdytame vandenyje kelias min. pavirti  susmulkintus žalumynus - saują špinatų, saujelę žalių bazilikų, saujelę svogūnų laiškų. Kai išverda, nupilti vandenį. Į pravėsusius žalumynus suversti majonezą, šaukštą garstyčių, citrinos sultis ir išplakti. Bus padažas, bei „ežero\'\' vanduo.
Nuvalytus pievagrybius išvirti vandenyje su citrininiais pipirais ir druska.
Papuošimui atsidėti kelis virtus pievagrybius - bus „akmenys\'\'. Kitus, atvėsintus, smulkiai supjaustyti, bet nei vieno produkto kol kas nemaišyti.
Lašišą susmulkinti taip pat.
Visą sūrį sutarkuoti.
Raudonus svogūnus supjaustyti kubeliais.4 kiaušinius susmulkinti, kitus pasilikti gulbių gamybai.
Salotų apibarstymui atsidėti po 3 šaukštus šių smulkintų produktų ant skirtingų lėkštučių: pievagrybių, lašišos, raudonų svogūnų.
Likusią lašišą, svogūnus, kiaušinius, sūrį, pievagrybius suversti į dubenį. Ipilti kelis šaukštus  majonezo, žiupsnį druskos, juodųjų pipirų ir išmaišyti.
Dabar metas gaminti gulbes. Dviems kiaušiniams nupjaunamas „pilvas\'\' kad paukštis stovėtų. Per tą skylę reikia ištraukti trynius. Juos pasidėti atskirai, prireiks papuošimui. Iš kitų kiaušinių išpjaunami sparnai, uodega pasidaro iš to paties kiaušinio nupjautos apačios. Kaklas daromas iš kito kiaušinio nuo sparnų likusios vidinės dalies. Į gulbių pilvelius reikia prikišti mišrainės, bet nestandžiai. Peilio galu atsargai belieka išpjauti vietas sparnams, uodegai ir kaklui ir surinkti gulbę, nenaud
Reklama Galerija
Mano seimos grazuoles - 2
Mano seimos grazuoles - 2
Vaida Baranauskaite
Mano seimos grazuoles - 1
Mano seimos grazuoles - 1
Vaida Baranauskaite
Turėjo senukas rudą ožiuką ...
Turėjo senukas rudą ožiuką - 1
Regina Račkauskienė
Tuoj
Tuoj
Gintaras M
Tuoj
Tuoj
Gintaras M
Tuoj
Tuoj
Gintaras M
Tuoj
Tuoj
Gintaras M
Tuoj
Tuoj
Gintaras M
konkursui - 1
konkursui - 1
Lina Pundziūtė
Gizmo - 1
Gizmo - 1
Simona Narmontaite
Vaida - 4
Vaida - 4
Vaidabar
Vaida - 2
Vaida - 2
Vaidabar
Gran Kanarija,Maspalomas - ...
Gran Kanarija,Maspalomas - 181
Eugenio
Gran Kanarija,Maspalomas - ...
Gran Kanarija,Maspalomas - 180
Eugenio
Gran Kanarija,Maspalomas - ...
Gran Kanarija,Maspalomas - 179
Eugenio
Gran Kanarija,Maspalomas - ...
Gran Kanarija,Maspalomas - 178
Eugenio